Felmentést kértek az UD Zrt.-ügy vádlottai

2012. február 08. 17:10

Felmentést kértek az UD Zrt.-ügyben megvádolt korábbi kormánypárti, illetve MDF-es politikusok védői a perbeszédekben szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség személyes adattal való visszaéléssel vádolja Szilvásy Györgyöt és Tóth Károlyt, valamint Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt.

2012. február 08. 17:10

Az UD Zrt.-ügyben megvádolt korábbi kormánypárti, illetve MDF-es politikusok védői felmentést kértek a perbeszédekben szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség személyes adattal való visszaéléssel vádolja Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét és Tóth Károlyt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának korábbi szocialista alelnökét, valamint Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és párttársát Herényi Károlyt, mert a vádhatóság szerint lehallgatott telefonbeszélgetéseket hoztak nyilvánosságra 2008 szeptemberében.

Az eljárás során valamennyi vádlott következetesen tagadta bűnösségét. Perbeszédében az előző, keddi tárgyaláson az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott Szilvásynak és Tóthnak, pénzbüntetést Dávidnak és Herényinek, ugyanakkor a védők a keddi és a szerdai tárgyaláson bűncselekmény hiányában felmentést kért. A PKKB várhatóan áprilisban hirdeti ki elsőfokú ítéletét.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. február 09. 08:26
Egy újabb lufi pukkadt ki.
chinasky
2012. február 09. 00:33
erről is szépen ki fog derülni, hogy fideszgyártotta faszság.
Corporate Soldier
2012. február 08. 22:58
Ebola meg a heréje rohadjanak meg a sitten.
Talibán
2012. február 08. 22:06
Szilvásynak majd csak most jön a java, neki hátravan még a hazaárulós ügye. Minden húron játszott a féreg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!