Laborc ügyvédje szerint nem politikai ügyről van szó

2011. július 05. 13:16

Nem politikai, hanem szakmai ügy a volt titkosszolgálati vezetők és a volt titokminiszter ügye Laborc Sándor ügyvédje szerint. Zamecsnik Péter szerint minden találgatás vakvágány, az ügy minősítésével pedig egyet lehet érteni, mert ha napvilágot látnának annak részletei, az valóban veszélyeztetné az ország érdekeit.

2011. július 05. 13:16

Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője a TV2 reggeli műsorában elmondta: valójában a volt titkosszolgálati vezetők és a volt titokminiszter ügyének szakmai ügynek kellene lennie, valamennyi találgatás vakvágány. Az ügyvéd szerint az ügy minősítésével egyet lehet érteni, mert ha napvilágot látnának annak részletei az valóban veszélyeztetné az ország érdekeit. Hozzátette, hogy egy bonyolult múltbéli történésről van szó. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: ez nem politikai ügy, hanem szakmai kérdés, amelyben el kell dönteni, hogy ami „valamikor, valahol történt, az bűncselekmény-e vagy nem”.

A Budapesti Katonai Ügyészség egy hete hallgatta ki a kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajost, majd pénteken házi őrizetbe is helyezték a polgári elhárítás volt vezetőjét. Szintén pénteken házkutatást tartottak Szilvásy György volt titokminiszternél, majd kihallgatták és őrizetbe vették, hétfőn azonban szabadlábra helyezték. Őt szintén kémkedéssel gyanúsítják. Laborc Sándort szombaton hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját állítólag bűnpártolással gyanúsítják.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!