Matolcsy: Jól jártunk a szabadságharccal

2011. május 03. 11:55

A nemzetgazdasági miniszter szerint az ország legnehezebb, legkockázatosabb hadjáratát vívta meg az IMF-fel szemben.

2011. május 03. 11:55

Matolcsy György a Széchenyi Klub keddi ülésén arról beszélt, hogy Magyarország pénzügyi függetlenségi, gazdasági szabadságharcot folytat. Ennek első lépéseként kipaterolták az IMF-et, majd elkészült a Széll Kálmán-terv amivel szerinte helyre állhat az ország méltósága.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az ország legnehezebb, legkockázatosabb hadjáratát vívta meg az IMF-fel szemben, élet-halál harcnak nevezve azt. Matolcsy szerint kevesen hitték, hogy van élet a valutaalap nélkül, de meglépték és jól jártak. Az IMF-fel ugyanis nem lehetett volna használni a bankadót, a válságadókat és a nyugdíjrendszert sem tudták volna megreformálni. Az államadósság csökkentésben való civil részvétel és összefogás pedig további védelmet jelent - fogalmazott.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. május 03. 15:01
"Matolcsy: Jól jártunk a szabadságharccal" Ja: a fidesz,és baráti köre.Több pénz,több tanácsadói szerződés,több megbízás a haveri körnek.
marko11
2011. május 03. 13:26
EZÉRT is volt (van?) közellenség az új magyar kormány a "művelt" Nyugaton. És azért voltak olyan elnézőek Gyurcsányékkal, mert ők viszont mindenben kiszolgálták a pénzbirodalmat!
Szenzor
2011. május 03. 13:11
Istenem, én akkor sem értem, ez a faszkolódás mire jó? http://malacnews.freeblog.hu/archives/2011/05/03/Nemzeti_konzultacio_ujra/
lastres
2011. május 03. 13:07
Ez a matolcsy már tényleg nem tudja, mit beszél. Legutóbb 2011 februárjában járt nálunk IMF delegáció. 4 dolgot javasoltak: * a szociális juttatások megvágását; * az aktív munkaerőpiaci politikák megkurtítását; * a közszféra bérköltségeinek csökkentését; * és az állami tulajdonú közlekedési vállalatok pénzének megcsapolását. Kérdezem, melyik nincs benne a Széll Kálmán Tervnek nevezett megszorító csomagban? Milyen szabadságharc az, ahol az "ellenség" minden kívánságát teljesítjük, sőt túlteljesítjük? Semmilyen. Matolcsynak most már tényleg mennie kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!