UD-tárgyalás: Dávid és Herényi nem ment el

2011. március 23. 10:43

Nem ment el Dávid Ibolya és Herényi Károly az UD-ügy első bírósági tárgyalására, mivel szerintük a per lebonyolítására az új büntetőeljárási törvény alapján távollétükben is sor kerülhet. Szilvásy György és Tóth Károly azonban megjelentek a bíróságon.

2011. március 23. 10:43

Dávid Ibolya és Herényi Károly vádlottak nem jelentek meg szerdán a Pesti Központi Bíróságon, az UD Zrt.-hez kapcsolódó büntetőper első tárgyalásán. A tárgyaláson az MDF egykori politikusaival ellentétben megjelent a két másik vádlott: Szilvásy György korábbi titokminiszter, illetve Tóth Károly, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori alelnöke.

A véd szerint a két szocialista honatya 2008-ban telefonbeszélgetések leirataival próbált lejáratni két akkor ellenzéki politikust. Herényi Károly és Dávid Ibolya pedig állítólag titokban rögzített telefonbeszélgetések kiszivárogtatásával próbálta visszalépésre kényszeríteni Almássy Kornél MDF-es képviselőt a párt 2008-as tisztújítása előtt.

Herényi és Dávid beadványát szerdán a bíró ismertette. A politikusok szerint a büntetőeljárási törvény új szabályainak értelmében a távollétükben is folytatódhat a per. Dávid Ibolya beadványa hangsúlyozza: a távolmaradás oka nem a bíróság iránti tiszteletlenség, hanem ezzel az ügyészségi eljárás módja ellen tiltakozna.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2011. március 23. 17:40
Nyugodtan leültethetnék őket egy kicsit pihenni. Már annyit fáradoztak az országért.
atila68
2011. március 23. 17:37
Izgalommal várom ahogy balliberális média egy emberként kéri számon az ex-igazságügy miniszteren, hogy vajon milyen erkölcsi mintát, és jogkövető magatartást sugall viselkedése. Az a gyanúm, hogy pontosan ugyanúgy fogja lereagálni ahogy Gy.Ferenc példamutatónak semmiképpen nem nevezhető lépését, mikor nem jelent meg a parlamenti vizsgálóbizottság előtt. Még valami. Ugye mindannyian emlékszünk rá mikor Keller állambiztos (vagy mi a fax) ugyanígy vizsgáló bizottság elé citálta Orbán Viktort, aki jogkövető magatartást tanúsítva megjelent, minden (!) kérdésre válaszolt, azok dokumentumait pedig a bizottság rendelkezésére bocsátotta. Nem mondom, hogy nem igaz, hogy az egyik kutya, a másik eb, azt sem, hogy nem szalad a ló (nem kicsit) a mostani rezsimmel, de legalább odafigyelnek, hogy ne lépjék át azt a bizonyos határt.
MPkm_-
2011. március 23. 17:01
Kedves magabiztos Ibolya. És az Ön annuszában lakozó ,csótány-irtó Karesz! Ez "kőbe van vésve!!! emlékeznek rá ugye? Mentek a kóterlakó kissebséghez.Itt majd Raffael Rómeó, és Rézműves Lucy bevezetnek benneteket a börtön intimitás rejtelmeibe. Utána remélhetőleg még inkább a szegíny romákok pártjára álltok, és mind a ketten örökbe fogadtok a házatokba 2-2 30-40 fős rokonságot.
littlesys
2011. március 23. 16:16
szerelmes pár:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!