Szilvásy, Dávid, Herényi, Tóth Károly: vádemelés

2010. december 09. 14:48

Vádat emelt Szilvásy György, Tóth Károly, Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen december 3-án a Központi Nyomozó Főügyészség. A volt titokminisztert és a három volt országgyűlési képviselőt személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekményekkel vádolják. Dávid Ibolyát kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egy rendbeli kényszerítés bűntettével is megvádolták.

2010. december 09. 14:48

A 2008. szeptemberében indult bűntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György volt titokminisztert egy rendbeli folytatólagosan hivatalos személyként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés bűntettével vádolja. Tóth Károlyt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának volt MSZP-s alelnökét egy rendbeli hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés bűntettével vádolja a főügyészség.

Dávid Ibolyát, az MDF egykori elnökét, volt országgyűlési képviselőt kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével – amelyek közül az egyik bűncselekményt társtettesként követett el –, valamint egy rendbeli kényszerítés bűntettével is megvádolták. Herényi Károlyt, az MDF elnökének egykori munkatársát, országgyűlési képviselőt egy rendbeli társtettesként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A 24 oldalas vádiratának lényege a terheltekkel korábban közölt megalapozott gyanúk tartalmát tükrözi – áll a Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2010. december 10. 02:25
Anya...kezdődik! :)
szempontpuska
2010. december 10. 00:36
Az UD Zrt fejesei már a HM-ben ülnek. És mi van azokkal akik a hangfelvételen beszéltek? Merthogy akik ezt kitették a placcra, azok ellen már mennek a koncepciós perek... Bagó Zoltánt ugyanezért felmentették.
e_r
2010. december 10. 00:20
Valóban nem bonyolult...áthágni sem az(mint azt látjuk mostanában).
hátakkor
2010. december 09. 22:20
azért egy postaládában landolt CD-n így elcsúszni.. Mesterházi is pont rosszkor került előzetesbe :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!