Tóth direkt sértett jogot?

2010. július 07. 20:41

Az ügyészség szerint Tóth Károlynak tudnia kellett, hogy jogsértő az UD Zrt. telefon-beszélgetéseinek nyilvánosságra hozatala. A gyanú szerint a szocialista politikus célja Demeter Ervin és Kövér László lejáratása volt.

2010. július 07. 20:41

A 2008-ban a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként tevékenykedő politikus arra bírta rá Szilvásy György titokminisztert, hogy a bizottság tagjainak bocsássa rendelkezésére a Nemzetbiztonsági Hivatal UD Zrt.-vel kapcsolatos, telefon-beszélgetések adatait. Ezeket a „feljelentés szempontjából indifferens” telefon-beszélgetéseket az UD Zrt. ügyvezetője folytatta Demeter Ervin és Kövér László fideszes politikusokkal. Mindezt a szocialista politikus - a gyanú szerint - azért tette, hogy a fideszes politikusok érintettségét bemutató bizonyítékok megismerhetőek legyenek.

A titkos információgyűjtésből származó bűnügyi személyes adatok jogtalan kezelése a politikusok lejáratását célozta - tartalmazza Keresztes Imre, főügyész közleménye, amely kitért arra is, hogy Tóth Károly tudta, illetve tudnia kellett, hogy a bűnügyi személyes adatnak minősülő hangfelvételek ilyen kezelésére nincs törvényes joglap, illetve törvényes cél. A szocialista politikus kedden gyanúsították meg személyes adattal való visszaéléssel.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 08. 10:28
Mit várunk Tóth Károlytól, hisz ő is szoci...
slomovicz
2010. július 07. 23:48
"Mindezt a szocialista politikus - a gyanú szerint - azért tette, hogy a fideszes politikusok érintettségét bemutató bizonyítékok megismerhetőek legyenek." Na- ezt a módszert valóban az ÁVÓ használta a Rákosi időkben. Ez a valódi botrány nem a Nemzeti Együttmüködés kifüggesztése. MIÉRT! VAN még Tóth Károly szabadlábon? Mikor vezetik el rabláncon a sajtó nyilvánossága előtt?
cutcopy
2010. július 07. 23:08
"Az ügyészség szerint Tóth Károlynak tudnia kellett" Az ügyészségnek azt kéne tudnia hogy a legmagasabb Dalton fivér nem a banda esze..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!