Kende beperelte Németh Miklóst

2010. március 03. 07:52

A közíró közérdekű adatokat tartalmazó dokumentumok kiadását kérte a volt kormányfőtől, ő azonban nem válaszolt levelére, így perre vitte a dolgot.

2010. március 03. 07:52
Oplatka András Egy döntés története című, az 1989-es határnyitást feldolgozó könyvének lábjegyzetei olyan dokumentumokra hivatkozik, amelyek vélhetően kizárólag Németh Miklós magánarchívumában lelhetők fel, például a volt kormányfő és Mihail Gorbacsov egykori pártfőtitkár 1989. márciusi tárgyalásáról készült jegyzőkönyv, valamint a Németh és Nyikolaj Rizskov volt szovjet kormányfő levélváltása. Kende állítása szerint az iratok hivatalos forrásból nem szerezhetők be, ezért levélben kérte Némethet, tegye lehetővé az iratok megismerését. Miután választ nem kapott, perre vitte a dolgot.

A volt kormányfő jogi képviselője nem tagadta a dokumentumok létezését, azonban azt mondta, Németh már nem közszereplő, így nem perelhető, Kende egyébként sem bizonyította, hogy valóban közérdekű adatokról lenne szó. Kende viszont úgy véli, Németh adatkezelőnek minősül, ezért perképes, logikai úton bizonyítottnak tartja, hogy az egykori politikusok közötti tárgyalásokról készült feljegyzések, levelezések tartalma közérdekű adat.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. március 03. 16:22
Ha Németh Miklós magánamber- márpedig elég régen volt választott tisztségben- megválaszthatja, hogy kivel áll szóban. Ha ez a Kende az a Kende, akkor - Németh Miklós multja ellenére- még a cipőjét sem törölheti le!
miloka
2010. március 03. 09:09
Piros pont a szerkinek, amiért nem Kende képét tette fel a cikkhez!!!!
balbako_
2010. március 03. 08:36
Oplatkával szóba állt, Kendével nem. Tetszett volna ne szar alaknak lenni!
miloka
2010. március 03. 08:06
Na megszólalt gyűlölködő Péter! S ha nem tudná valaki, az ő logikája az alapja annak, hogy a bíróság döntsön. "Azt pedig, hogy az egykori politikusok közötti tárgyalásokról készült feljegyzések, levelezések tartalma közérdekű adat, a hasonló dokumentumokkal összevetve logikai úton bizonyítottnak tartja." Érthető!? Nem ? Hát a Kende "ragyogó" logikája a bizonyíték!!! Én még ilyen beképzelt, rosszindulatú, mocskos szájú emberrel nem találkoztam. Pedig vannak szép számmal, de senki nem tud KP-en túltenni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!